Криминал

Благодаря прокуратуре двух контактников ВСУ посадили за продажу краденных из АТО боеприпасов

20 июня 2018 15:14

За обвинуваченням військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України до трьох років ув’язнення засуджено двох військовослужбовців-контрактників, які продавали вкрадені боєприпаси та військове майно.

Встановлено, що солдати-контрактники, водій-електрик та номер обслуги артилерійського взводу артдивізіону, 13.12.2016 року, в умовах особливого періоду, перебували у складі добового наряду по охороні військової техніки артилерійського дивізіону. Порушуючи Статути Збройних Сил України та зраджуючи військовій присязі, вони за попередньою домовленістю викрали з метою збуту військове майно та понад 2 тисячі набоїв до автоматичної зброї.

Обох контрактників було затримано наступного дня.

В ході довготривалого досудового і судового слідства вину обох обвинувачених підтверджено в повному обсязі, що підтвердилось як показами свідків, так і під час проведення санкціонованого судом обшуку у арендованих обвинуваченими квартирі та гаражі у м. Конотоп.

Викрадене військове майно та боєприпаси у зловмисників вилучено.

23.05.2018 року Конотопський міськорайонний суд Сумської області повністю визнав беззаперечність та обґрунтованість доказів, наданих військовою прокуратурою Сумського гарнізону Центрального регіону України. Суд визнав обох військовослужбовців винними у вчиненні ними злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 і ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України, та остаточно визначив одному з них покарання у виді позбавлення волі на строк 3 років 2 місяців, а другому у виді – 3 років 6 місяців.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling