Политика

Гройсман: ориентир - сильное и самодостаточное государство

20 июня 2018 16:41

Співпраця з міжнародними фінансовими організаціями, передусім Міжнародним валютним фондом, – це спосіб стабілізації та оновлення економіки держави – через реформи і фінансову підтримку. Але основний перспективний орієнтир – побудова сильної, самодостатньої держави. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час звіту Уряду у Верховній Раді.

«Чому ми потребуємо підтримки МФО, хоча самі є потужною за можливостями економікою. Тому, що країну жорстко грабували. Це правда, на яку ми маємо відкрити очі, - сказав Володимир Гройсман. - У нас в 2004 році зростання було 12,5%. Потім падіння й криза. Виходили на ринки, брали гроші і куди їх дівали?»

Він нагадав, що сьогодні Уряд спільно з силовими відомствами оголосили початок боротьби з контрабандою. «Там десятки мільярдів, які годують тіньовиків, а люди потерпають від нестачі ресурсів. За такими коштами ми можемо швидше будувати садочки і дороги… Наше завдання – відкрити можливості економіки. Для цього поки що потрібен доступ на зовнішні ринки – для запозичень, перекредитування… А що робити? Коли хтось говорить про те, що можемо забезпечити швидкий ріст – будь ласка, давайте призначимо на посаду. Але я людина прагматична, і у мене непогані професійні здібності. Я розумію з середині макроекономічні процеси. Нам потрібна стабілізація і час. І зростання в 5-7% дозволить обслуговувати борги і розвивати стандарти. Це той поріг чутливості, які дозволить нам зміцнюватися».

Він наголосив, що на досягнення мети направлені всі урядові рішення. «В перспективі наш орієнтир – сильна, самодостатня економіка. А зараз треба закласти основу того, аби ми самостійно могли запустити механізм росту», - додав Прем’єр-міністр.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling