Общество

Более 160 участников пилотного проекта "Новое лицо границы" присягнули на верность украинскому народу

23 июня 2018 18:25

У Головному центрі підготовки особового складу відбулась урочиста церемонія складання Військової присяги військовослужбовцями строкової служби та прикордонників, які пройшли набір в рамках проекту «Нове обличчя кордону».

На стройовому плацу навчального закладу вишикувались понад 160 прикордонників, які пройшли необхідну для несення служби у прикордонному відомстві підготовку. Після внесення бойового прапору новобранці склали присягу на вірність українському народові й пройшли урочистим маршем.

У заході взяли участь директор Департаменту особового складу Адміністрації Держприкордонслужби України Микола Маланчій, керівництво Черкаської області, рідні та близькі прикордонників.

Генерал-майор Микола Маланчій привітав прикордонників з урочистою подією у їхньому житті та наголосив на почесній місії прикордонників: «На вас покладена надзвичайно важлива для народу України справа - ви будете охороняти кордони своєї Батьківщини та захищати рідну землю. Тож сподіваємося, що усі ви виправдаєте покладені на вас надії».

Представник духовенства освятив юнаків та дівчат й благословив їх на військову справу, а рідні і друзі привітали новобранців квітами та добрими напутніми словами.

Зазначимо, що усі бажаючі проходити службу в рамках проекту «Нове обличчя кордону» мали змогу подавати анкети для участі у відборі, які оброблялися автоматизованою електронною системою без втручання посадових осіб прикордонного відомства, для цього було розроблене відповідне програмне забезпечення. Кандидати, які подали заявки на участь в конкурсі, проходили тестування на рівень розвитку загальних здібностей, з англійської мови та особистих (психологічних) якостей, а також проходили перевірку рівня фізичної підготовки і кваліфікаційну бесіду. До складу кваліфікаційних комісій входили експерти Європейського Союзу, Міжнародної організації з міграцій, офіцери внутрішньої та власної безпеки відомства, прикордонного контролю та психологи. У процесі відбору формувався рейтинговий список кандидатів та розпочався процес підготовки прикордонників, які прийшли на службу за результатами вступної кампанії проекту «Нове обличчя кордону».

Також зауважимо, що молоді воїни під час навчання в Головному центрі підготовки особового складу отримали практичні навички та теоретичні знання, необхідні для виконання службових обов’язків. Зокрема підготовка здійснювалась з тактики, військової та фізичної підготовки, особистої безпеки тощо.

Варто також зауважити, що після закінчення навчання в Головному центрі військовослужбовці-строковики та прикордонники, які прийшли на службу в рамках проекту «Нове обличчя кордону», не будуть направлятися в район виконання Операції Об’єднаних Сил на сході України, а будуть розподілені для подальшого проходження служби на державному кордоні, в підрозділи Північного, Південного, Західного та Східного регіональних управлінь.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling