Политика

Посольство Украины в РФ направило ноту МИД России относительно немедленного допуска Денисовой к Сенцову

28 июня 2018 14:20

Посольство України у РФ направило чергову ноту Міністерству закордонних справ РФ з рішучим протестом щодо недопуску Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової до українського політв’язня Олега Сенцова.

«Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в рамках моніторингових візитів 28 червня здійснила чергову спробу відвідати громадянина України Олега Сенцова. За незрозумілими для України причинами, на зважаючи на виконання Посольством передбачених формальностей, адміністрація пенетенціарного закладу відмовила у відвіданні Людмилі Денісовій Олега Сенцова», - йдеться у звернені.

Посольство зазначає, що дана ситуація засвідчує про небажання російської сторони сприяти Уповноваженому Людмилі Денісовій в реалізації досягнутих домовленостей між Президентом України Петром Порошенком і Президентом РФ Володимиром Путіним, що веде до їх зриву.

Враховуючи зазначене, Українська сторона виразила рішучий протест і закликала РФ до негайного прийняття рішення по допуску Людмили Денісової до громадянина України Олега Сенцова. А також до нормалізації ситуації зі здійсненням інших моніторингових візитів Омбудсменів двох країн.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling