Криминал

На взятке пойман чиновник Госпортебслужбы (фото)

2 июля 2018 17:23

02.07.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України безпосередньо після одержання частини неправомірної вигоди в розмірі 200 доларів США затримано заступника начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Затримання держслужбовця відбулося за оперативного супроводження Управління захисту економіки у Київській області Департаменту захисту економіки НП України слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області.

Установлено, що вказана службова особа у червні 2018 року вимагала та отримала від представника за довіреністю одного з ТОВ неправомірну вигоду в розмірі 200 доларів США та 1500 гривень за видачу санітарного паспорту на право зберігання пестицидів та мінеральних добрив, а також 3 допусків (посвідчень) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами для працівників підприємства. Зазначену неправомірну вигоду затримана отримала двома частинами, а саме: 27.06.2018 – у розмірі 1500 гривень та 02.07.2018 – у розмірі 200 доларів США, що задокументовано під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Неправомірну вигоду вилучено.

На даний час вживаються заходи щодо повідомлення затриманій про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання відносно неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та про відсторонення від займаної посади.

Довідково:
• ч. 3 ст. 368 КК України, «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у значному розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling