Общество

В июне гвардейцы вдвое увеличили проверку автомобилей и граждан в районе ООС

2 июля 2018 20:54

Військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил цілодобово несуть службу на блокпостах розташованих у районі проведення ООС.

З початку зміни формату операції по звільненню українського Донбасу від російсько-терористичних військ вже минуло два спекотних місяці. За цей час помітно зросла кількість перевірених автомобілів та громадян, які перетинають гвардійські блокпости.

Так протягом червня військовослубовці НГУ перевірили майже 158 тисяч автомобілів та понад 235 тисяч громадян. Порівняно з травнем кількість перевірених на блокпостах авто та осіб зросла майже у 2,5 рази. Зокрема, у першому місяці проведення ООС гвардійці перевірили на блокпостах майже 63 тисячі транспортних засобів та понад 101 тисячу громадян.

"За останній місяць ми покращили спроможність стаціонарних блокпостів. Удосконалили схему розміщення та оптимізували їхню кількість. Створили мобільні блокпости, які замінили стаціонарні, для більшої ефективності контролю переміщення людей та транспортних засобів у районі проведення операції Об'єднаних сил. Найближчим часом плануємо покращити умови несення служби військовослужбовців на цих об'єктах", - сказав начальник штабу угруповання НГУ ОС полковник Юрій Іванущенко.

За його словами, такий стрімкий ріст показників зумовлений насамперед збільшенням потоку автомобілів та громадян у зв'язку із початком сезону відпусток та канікул у дітей. На цей період як раз припадає найбільше навантаження на блокпости у районі проведення ООС. Адже громадяни України, які були вимушені залишити свої домівки на окупованій території, повертаються на свою малу Батьківщину, аби провідати рідних та близьких.

Водночас у червні на 74 % збільшилась кількість затриманих осіб на блокпостах. Якщо у травні гвардійці затримали 47 осіб, то у червні порушників українського законодавства було виявлено 82 особи. Збільшення відбулося переважно за рахунок різкого сплеску адміністративних правопорушень. Якщо у травні таких було зафіксовано 6 випадків, то протягом червня - 44 випадки. Найпоширенішими серед адміністративних правопорушень стали: керування транспортним засобом у нетверезому стані, пересування на автомобілі без документів як на транспортний засіб, так і на право ним керувати.

У результаті проявленої пильності та рішучості упродовж червня військовослужбовці Національної гвардії України на блокпостах у районі операції Об'єднаних сил затримали 41 громадянина за підозрою у скоєні кримінальних злочинів. З них 25 осіб підозрюються у зв’язках із незаконними збройними формуваннями російсько-терористичних військ так званої "ДНР" за ст. 260 ККУ (Створення не передбачуваних законом воєнізованих або збройних формувань).

Усіх громадян, яких гвардійці затримали на блокпостах, передано співробітникам Національної поліції України або Службі безпеки України для подальшого з'ясування обставин.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling