Криминал

Следствие рассматривает три версии взрыва миномета "Молот" в Ровенской области

11 июля 2018 21:50

Після проведення слідчого експерименту на Рівненському полігоні прокуратура розглядає три версії вибуху міномета «Молот», внаслідок якого загинули троє військовослужбовців, а дев’ятеро дістали поранення.

Про це журналістам повідомив військовий прокурор Рівненського гарнізону Юрій Табака.

Зазначимо, що журналістів не допустили до слідчого експерименту з міркувань безпеки. На території полігону перебували тільки слідчі, експерти науково-дослідного Інститу судових експертиз та спеціалісти Міністерства оборони.

За словами Табаки, під час експерименту слідчі провели два підриви — з одним снарядом та з двома. Після підриву всі осколки зібрали та направили на експертизу для порівняння з тими, що були зібрані слідчими 6 липня.

Військовий прокурор розповів, що слідчі розглядають три версії вибуху міномета.

«Перша версія — це людський фактор — подвійне зарядження міномета, друга — неналежний стан міномета «Молот» і ще в нас третя версія сьогодні з'явилась — це неналежний стан міни, яка заряджалась», — сказав Табака.

Уранці 6 липня під час військових навчань на Рівненському полігоні стався вибух міномета.

Від вибуху загинули троє військовослужбовців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону. Дев'ятеро бійців дістали поранення. Троє з поранених у важкому стані.

Трьох військовослужбовців, які постраждали унаслідок вибуху міномета під час навчань на Рівненському полігоні, у вкрай важкому стані перевели до львівської лікарні.

Президент Петро Порошенко на час слідства заборонив використовувати міномети «Молот» на навчаннях до завершення розслідування.

Нагадаємо, у липні 2016 року на полігоні «Широкий лан» через вибух міномета загинув військовий.

9 серпня 2017 року двоє військових загинули та ще п’ятеро були поранені поблизу Мар’їнки на Донбасі внаслідок вибуху міномета.

5 квітня 2018 року у Кривому Розі стався вибух на полігоні, унаслідок чого постраждали троє військових.

4 серпня 2017-го на Київщині на полігоні загинув військовий, ще 5 дістали поранення під час бойових стрільб.

Джерело: Громадське


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling