Политика

Мать Сенцова обратилась к Путину с просьбой помиловать сына

13 июля 2018 10:12

Мати українського режисера, політв’язня Олега Сенцова Людмила написала президенту Росії Володимиру Путіну клопотання про помилування.

Текст документу Громадське отримало від сестри Сенцова Наталії Каплан.

Зазначимо, що клопотання написали 22 червня, а 26 червня його передали Путіну.

Підписувати звернення до Людмили Сенцової приїздив кінокритик Олексій Медведєв.

За словами Каплан, наразі реакції на це клопотання від Кремля немає.

Повний текст звернення Людмили Сенцової:

«Я звертаюся до вас з проханням помилувати мого сина Олега Геннадійовича Сенцова, 1976 р.н., засудженого російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у організації терористичного угруповання.

Всі матері люблять своїх дітей, бажають для них свободи та щастя. Мені важко судити про ступінь вини власного сина, хоча знаю його як мирного громадянина та людину, захоплену своєю професією — кінорежисурою.

Не буду вас переконувати в невинуватості Олега, хоча сама вірю в це. Просто скажу, що він нікого не вбивав. Він вже відсидів чотири роки у в’язниці. Його чекають діти, молодший син страждає від аутизму. Їм погано без нього. Вони ніколи не будуть щасливі без батька.

Прошу вас, Володимир Володимирович, проявити милосердя і помилувати Олега Сенцова, не губити його життя і життя його близьких. Ми чекаємо на нього вдома».

Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування.

Він вимагає звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

5 липня в колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі на короткостроковому побаченні з Сенцовим побувала його сестра Наталя Каплан. Це була перша зустріч за 3 роки. Вони проговорили дві години.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Зазначимо, в Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язня, 27 яких перебувають на території Росії.

58 — затримані у Криму чи у справах, пов'язаних з Кримом. Ці цифри не враховують в'язнів, що утримуються на території самоназваних республік.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling