Харьков

МО: военные медики из Харькова предоставили помощь 25 тыс. бойцам

17 июля 2018 18:38

У Харкові фахівці Військово-медичного клінічного центру Північного регіону продовжують успішно надавати кваліфіковану лікарсько-сестринську допомогу нашим захисникам — учасникам бойових дій на сході України.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника ВМКЦ Північного регіону з медичної частини підполковник медичної служби Володимир Негодуйко, протягом 2014-2018 років військові лікарі прийняли понад 25 тисяч військовослужбовців різних силових структур і відомств, які брали участь в бойових діях на сході України. З усіх цих пацієнтів понад 5500 осіб поступило до Харкова із бойовими травмами, ще близько 4000 воїнів були поранені, інші — мали різні захворювання.

Офіцер медичної служби зазначив, що рівень оснащеності декількох військово-мобільних госпіталів, що розташовані у районі проведення операції Об’єднаних сил, постійно підвищується, а майстерність військових лікарів зростає. Це дозволяє надавати медичну допомогу пораненим на місці і призводить до зменшення кількості воїнів, які потребують евакуації до стаціонарних госпіталів.

— На даний час у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону перебуває 45 воїнів, які поступили із району проведення бойових дій на Донбасі. Вони зазнали поранень чи травм у різні періоди боротьби із російсько-терористичними військами, а деякі прибули для проходження курсу реабілітації на етапі свого одужання, — розповів підполковник медичної служби Володимир Негодуйко.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling