Общество

В Запорожье стартовал совместный проект полиции и мобильного оператора по розыску детей

17 июля 2018 20:31

Як розповіла начальник відділу ювенальної превенції поліції Запорізької області Ольга Зінченко, у 2016 році було зареєстровано 547 заяв і повідомлень про зникнення неповнолітніх, з яких 456 дітей - розшукано упродовж доби. У 2017 році надійшли повідомлення про зникнення 649 неповнолітніх, з них місцезнаходження 600 - встановлено за добу. З початку цього року в області вже зареєстровано 365 заяв про зникнення дітей.

Менеджер зі зв’язків з громадськістю ПрАТ «Київстар» Володимир Буга зазначив, що влітку 2017 року між Нацполіцією та мобільним оператором було підписано Меморандум про співпрацю для впровадження інноваційних форм і методів роботи з розшуку дітей. Так, експеримент з впровадження проекту «Пошук дітей» було проведено в Києві.

16 липня цей сервіс запрацював у Запоріжжі. Відповідно до розробленого алгоритму дій, працівники поліції під час реєстрації фактів безвісного зникнення дитини, отримують письмову згоду про висвітлення даних у SMS-повідомленнях від її рідних або законних представників. Потім інформація надсилається до ПрАТ «Київстар» для оповіщення абонентів.

Мобільний оператор протягом 15-20 хвилин надсилає інформацію усім абонентам, які знаходяться в зоні приблизного пошуку дитини (від 1 до 3 км).

У SMS-повідомленнях надається коротка інформація щодо розшукуваної дитини та посилання на сторінку у соціальній мережі «Facebook» з фото та додатковими відомостями про неї, а також телефони, за якими можна звертатися, якщо людина володіє інформацією стосовно місцезнаходження розшукуваного.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліції у розшуку дітей планує допомагати один з вітчизняних операторів мобільного зв'язку. До проекту долучилися поліцейські Одещини.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling