Політика

Суд ООН требует от России возобновить работу Меджлиса

19 Липня 2018 20:44

Міжнародний суд ООН в Гаазі нагадав Росії про її обов'язок виконати наказ суду про відновлення роботи Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль, яку цитує УП.

"Щойно ми отримали листа від Міжнародного суду ООН, в якому суд повідомив нас, що спрямував до РФ вимогу, сформульовану у притаманній суду консервативно-дипломатичній мові, щодо виконання обов’язкового пункту наказу ООН про відновлення дії Меджлісу", - повідомила заступниця міністра.

19 квітня цього року Україна звернулися до суду з проханням підтвердити, що Росія зобов’язана скасувати заборону діяльності Меджлісу відповідно до наказу Міжнародного суду ООН від 19 квітня 2017 року щодо застосування тимчасових заходів.

Зеркаль підкреслила, що у листуванні з судом Росія "намагалась переконати всіх, що кримські татари добре живуть в умовах окупації". "Ці пояснення не відвернули увагу суду від головного – наказ суду не виконано", - повідомила вона.

Суд прямо звернув увагу Росії, що наказ є обов’язковим, вимога відновити дію Меджлісу чітка і потребує вжиття конкретних заходів. Росія має вжити цих заходів і поінформувати суд про них до 19 січня 2019 року, додала Зеркаль.

Нагадаємо, 19 квітня 2017 року суд ООН зобов'язав Росію відновити Меджліс кримськотатарського народу, який Росія оголосила екстремістською організацією.

Зокрема, суд зобов'язав РФ утриматися від обмежень щодо кримських татар на представництво власних інтересів, включно з поновленням діяльності Меджлісу.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling