Техно

"Укртелеком" заменит проводную связь мобильной

20 июля 2018 16:30

Абонентам Укртелекома предлагать изменить телефонный аппарат на новый.

"Он отличается от обычного тем, что в него вставляется SIM-карта, поэтому кабели не нужны. Но номер абонента и порядок набора других номеров у абонента сохраняется прежним. То есть, если вы звоните ко мне на номер 353535, то и после изменения телефонного аппарата сможете звонить на этот же номер ", - пояснили" УП. Жизнь" в пресс-центре Укртелекома.

Аппарат можно будет или взять в аренду за 1 гривну в месяц, или приобрести.

Проект стартует в августе 2018 года и продлится 3 месяца.

В случае положительных результатов оператор сможет реализовывать этот проект и в других регионах.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) не має заперечень щодо початку пілотного проекту ПАТ «Укртелеком» з тестового відновлення фіксованої телефонії за допомогою мобільного зв’язку

Важливе рішення НКРЗІ допоможе Укртелекому пришвидшити відновлення фіксованої телефонії у регіонах з великою кількістю крадіжок мідного кабелю.

«НКРЗІ, як виняток, підтримує проведення експерименту для напрацювання практики та досвіду застосування конвергентних рішень взаємодії мереж рухомого (мобільного) та фіксованого зв’язку за умови дотримання законодавства України у частині захисту прав та інтересів споживачів телекомунікаційних рішень», – зазначено у повідомленні щодо конвергентних послуг.

Щоб розпочати пілотний проект ПАТ «Укртелеком» звернувся за дозволом до НКРЗІ, оскільки його реалізація передбачає певні зміни у регуляторних документах, зокрема, у Порядку маршрутизації трафіку в телекомунікаційній мережі та Положенні про державне регулювання номерного ресурсу. До речі, така практика відповідає рекомендаціям Міжнародного Союзу Електрозв’язку.

Конвергентне рішення буде реалізовано за допомогою оператора «ТриМоб». У абонентів зберігається їх номер телефону, доступ до екстрених служб, порядок набору інших номерів, їм доступні на вибір низка тарифних планів на фіксовану телефонію. Єдине, що змінюється – це телефонний апарат. Телефон нового зразка можна придбати або взяти в оренду за 1 грн/міс. Така пропозиція доступна як фізичним, так і юридичним особам.

Проект розпочнеться у серпні 2018 року і триватиме 3 місяці. У разі позитивних результатів оператор зможе реалізовувати конвергентні рішення і в інших регіонах, мешканців яких необхідно забезпечити загальнодоступними телекомпослугами.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling