Общество

Бойцы Нацгвардии Украины рассказали о своей службе в зоне ООС (видео)

25 июля 2018 19:26

Кожного дня військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил контролюють рух та перевіряють транспортні засоби, що прямують до або з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

За офіційною статистикою, протягом тижня нацгвардійці оглядають близько 20 тисяч автомобілів по всій території проведення операції.

Про те, як здійснюється перевірка транспортних засобів на одному з блокпостів Національної гвардії України в районі проведення операції Об'єднаних сил розповідає гвардієць Володимир Коваленко.

«Я на цьому блокпосту знаходжусь близько двох місяців. Перевіряємо всіх згідно таблиці перевірки. Спочатку подаємо знак водію транспортного засобу, щоб він проїжджав на територію блокпоста. Просимо водія вимкнути двигун і показати для перевірки свої документи. Ми запитуємо куди водій направляється, що і кого перевозить, перевіряємо пасажирів. У водіїв вантажних автомобілів, які перевозять товари перевіряємо накладні документи та наявність товару. Обов’язково перевіряємо багажні відділення транспортних засобів на наявність небезпечних речовин, зброї, боєприпасів, а також наркотичних речовин.

Небезпечних ситуацій в принципі не було. Інколи люди буянять. Звикли, що раніше просто проїжджали, а зараз запроваджений спецконтроль під час, якого доводиться перевіряти все повністю, а вони негативно до цього ставляться. Але доводиться все робити як має бути.

Перший раз я був на спостережному пості, другий – на ВОПі, а ось зараз перший раз на блокпосту. У порівнянні з попереднімі ротаціями, ця більш цікава. Тут хоч більш-менш спілкуєшся з людьми. Там по-іншому йшла служба, по іншому несли службу – це незрівнянно».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling