Общество

Гвардейские специалисты в ІТ-сфере соревнуются в программировании по стандартам НАТО

25 июля 2018 20:02

У Києві, в інноваційному парку Unit City, вже третій день поспіль триває національний оборонний хакатон з питань галузі безпеки і оборони України. Це перший інноваційний захід, спрямований на покращення взаємодії між силовими структурами в контексті розробки програмних продуктів для вирішення актуальних питань оборонно-безпекової сфери.

Представники галузі безпеки і оборони України працюють над пошуком рішень за трьома типами завдань: моделювання, кодування та комбінована задача. Учасникам рекомендується обрати тільки одне з завдань. Національний хакатон відповідає формату змагань НАТО TIDE Hackathon.

У цих змаганням серед українських фахівців в ІТ-сфері беруть участь також 6 військовослужбовців Національної гвардії України, які займаються питаннями зв’язку, інформатизації та телекомунікації.

Спільно з експертами НАТО вітчизняні IT-фахівці розробляють інноваційні методи, засоби візуалізації, архітектурні моделі й прийоми під задану ситуацію. Протягом хакатону задачі озвучуються командам, що змагаються, і автори найкращих рішень нагороджуються призами. Водночас, ці рішення будуть представлені в складових сектору безпеки і оборони України для вивчення можливості їх практичного застосування.

Національний оборонний хакатон з питань галузі безпеки і оборони України триватиме до 27 липня.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling