Общество

Спасателям Украины поручили готовиться к деоккупации Донбасса

27 июля 2018 21:31

27 липня у Державній службі України з надзвичайних ситуацій відбулося розширене засідання Колегії за підсумками роботи впродовж 1 півріччя 2018 року. У нараді під головуванням керівника ДСНС України Миколи Чечоткіна взяли члени Колегії, а також керівники самостійних структурних підрозділів апарату, начальники територіальних органів, аварійно-рятувальних підрозділів центрального підпорядкування, вищих навчальних закладів, наукових установ та державних підприємств.

Під час заходу учасники проаналізували результати роботи ДСНС впродовж шести місяців поточного року. Зокрема, Перший заступник голови Служби Олег Мельчуцький доповів, що у цей період підрозділами ДСНС здійснено оперативне реагування на 67 надзвичайних ситуацій.

“Щодня підрозділи ДСНС здійснювали до 1 тисячі 600 виїздів для ліквідації пожеж, подій і надзвичайних ситуацій, участі в інших заходах, пов’язаних із забезпеченням безпеки громадян. Під час проведення рятувальних та інших невідкладних робіт врятовано життя 3 тисячам 281 громадянину”, - повідомив Олег Мельчуцький.

Він також зазначив, що кількість класифікованих надзвичайних ситуацій у порівнянні з минулим роком зменшилась на 13 %. При цьому кількість НС техногенного характеру зменшилась на 27 %, природного характеру зменшилась на 8 %, а соціального характеру залишилась на рівні минулого року. Водночас, у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, кількість загиблих збільшилась на 13%, що пов’язано із збільшенням випадків отруєння людей токсичними або іншими речовинами.

За словами Олега Мельчуцького, незважаючи також на зменшення кількості пожеж, кількість загиблих та постраждалих від них збільшилась на 2% і 6% відповідно, що свідчить про недостатню профілактичну роботу з населенням.

В свою чергу, голова ДСНС Микола Чечоткін доручив керівникам територіальних органів Служби активізувати роботу з місцевими органами влади щодо вжиття превентивних заходів з метою недопущення загибелі людей та посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням.

Під час засідання учасникам також було доведено про особливості організації роботи рятувальників у зоні проведення Операції Об'єднаних Сил на Сході країни.

“У зоні проведення Операції, впродовж першого півріччя підрозділи ДСНС виконували завдання з гуманітарного розмінування, гасіння пожеж, рятування людей та ліквідації інших надзвичайних подій, працювали у пунктах надання допомоги населенню, що розташовані у межах існуючих контрольно-пропускних пунктів на території Донецької та Луганської областей. Також рятувальники проводили невідкладні роботи з відновлення пошкоджених від артилерійських обстрілів будинків мирного населення Авдіївки, Мар'їнки та Красногорівки”, - доповів заступник голови ДСНС Микола Ільченко.

Він підкреслив, що у Мар'їнці та Красногорівці особовий склад працює в особливо небезпечних умовах.

“Як приклад, пожежна аварійно-рятувальна частина у Мар'їнці тричі була зруйнована і тричі її доводилося відновлювати”, - повідомив Микола Ільченко.

Також під час засідання були розглянуті питання, пов'язані з діяльністю Управління Гідрометеорології та питання щодо запобігання корупції в системі ДСНС із визначенням подальших заходів щодо покращення цієї роботи.

Микола Чечоткін доручив начальникам територіальних підрозділів Служби та керівникам самостійних структурних підрозділів ДСНС розпочати планування заходів зпідготовки для реалізації завдань з деокупації окремих територій Донецької та Луганської областей. Про це він повідомив 27 липня під час засідання Колегії за підсумками першого півріччя 2018 року.

Голова Служби зазначив, що відновлення суверенітету і територіальної цілісності країни є ключовою стратегічною задачею, що сьогодні стоїть перед Україною.

“Наразі існує необхідність для вироблення нової, більш ефективної стратегії врегулювання збройного конфлікту й детального плану поетапного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України”, - сказав Микола Чечоткін.

Так, Механізм «малих кроків» включає 11 етапів, серед яких: відведення військ, місцеві вибори, відновлення інфраструктури, гуманітарне розмінування, повернення переселенців, тощо.

Нагадаємо, раніше Стратегію обговорили члени Громадської ради при ДСНС під час її VII засідання. Такі публічні дискусії із громадськістю допомагають зрозуміти, що саме мають робити державні органи, громадські організації та правоохоронні органи у процесі відновлення територіальної цілісності України.

За результатами Колегії Голова ДСНС Микола Чечоткін визначив пріоритетні завдання на друге півріччя 2018 року. Зокрема:підтримання постійної готовності органів управління і формувань служби для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації та пожежі. Продовжити комплекс заходів, спрямованих на зменшення кількості надзвичайних ситуацій та пожеж, а також зменшення числа загиблих і постраждалих на них; у взаємодії із місцевими органами влади, Держлісагенством та лісокористувачами посилити роботу щодо протидії пожежам у природних екосистемах; продовжити виконання завдань за призначенням на території Операції Об'єднаних сил; планування заходів з підготовки органів управління та підрозділів Служби для реалізації завдань з деокупації окремих територій Донецької та Луганської областей; завершення перевірок та вивчення стану пожежної та техногенної безпеки торговельних підприємств, культурно-видовищних, дозвіллєвих закладів, а також шкіл, садочків та лікарень відповідно до доручення Уряду; виконання в межах компетенції ДСНС завдань по створенню системи авіаційної безпеки; реалізація заходів Стратегії реформування Служби: розвиток місцевої пожежної охорони та створення Центрів безпеки.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling