Общество

Лагерь "Орленок" закрыли, все отравившиеся дети уже дома

31 июля 2018 20:15

Всі діти, які отруїлися в центрі оздоровлення та відпочинку «Орлятко» в Лиманському районі Донецької області, виписані з лікувальних закладів, а сам табір закритий і цьогоріч вже не працюватиме.

Про це Укрінформу повідомила виконувач обов'язків директора департаменту охорони здоров'я Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Наталія Чукова.

«Всі діти виписані вже з лікувальних закладів. А дитячий центр «Орлятко», який спочатку закривали на 10 днів, остаточно закритий у нинішньому сезоні і цього року вже не відкриватиметься», - сказала керівник департаменту ОДА.

Як повідомлялося, в Лиманському районі Донецької області у дитячому центрі оздоровлення та відпочинку "Орлятко" 16 липня 60 дітей відчули погіршення самопочуття, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про їх госпіталізацію.

Згодом кількість постраждалих від отруєння у таборі зросла до 94 осіб. За словами завідувача відділення епідеміологічних досліджень Донецького обласного лабораторного центру Вікторії Бочко, дизентерія до дітей перейшла з борщу по-українськи і з вівсяної каші, а джерелом захворювання була співробітниця харчоблоку, яка була носієм інфекції.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling