Криминал

ГПУ направила в суд дело по ОПГ, орудовавшей на территории 3-х областей

1 августа 2018 15:25

Генеральной прокуратурой Украины утвержден и направлен в суд обвинительный акт в уголовном производстве в отношении 9 граждан Украины, которые на протяжении 2015-2017 годов в составе ОПГ на территории Николаевской, Запорожской и Житомирской областей совершили ряд тяжких и особо тяжких преступлений, направленных против собственности предприятий, отдельных граждан, общественной безопасности и эксплуатации транспорта.

Об этом сообщали в пресс-службе ГПУ.

Зокрема озброєна банда мала стійкий, ієрархічний характер, відрізнялася чітким плануванням кримінальних правопорушень, жорстокістю та зухвалістю їх скоєння, ретельною підготовкою та наявністю заздалегідь придбаних зброї і засобів, пристосованих спеціально для їх вчинення. Учасники банди вчиняли злочини із використанням транспортних засобів, застосуванням вогнепальної зброї, засобів для маскування зовнішності (балаклав та масок), камуфляжного одягу та форменого одягу працівників міліції, мір розвідувального характеру, направлених на встановлення відомостей про спосіб життя потерпілих, місць їх перебування та маршрутів пересування.

Внаслідок злочинних дій потерпілим завдано шкоди на суму понад 11 млн грн.

Дії злочинців кваліфіковано за ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 262, ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263 КК України.

Санкції інкримінованих обвинуваченим статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling