Харьков

На Харьковщине гвардейцы-первокурсники проходят начальную подготовку (фото)

2 августа 2018 19:14

Уже протягом тижня курсанти, які щойно вступили до лав Академії НГУ, проходять первинну військово-професійну підготовку. Близько чотирьохсот майбутніх гвардійців отримують первинні військові навички на базі навчального центру Академії. Для них створені всі необхідні умови для життя, навчання та відпочинку. Молоді люди загартовують свій дух, опановують первинні навички військової справи. Протягом місяця здійснюватимуться різні види підготовки та проводитимуться заняття з багатьох навчальних дисциплін, до яких залучаються офіцери курсантських підрозділів, а за найбільш складними темами – науково-педагогічні працівники Національної академії.

«Першокурсники вже зробили свій свідомий вибір стати майбутніми офіцерами. Тепер основним завданням є показати курсантам за допомогою первинної військово-професійної підготовки те, чим займаються військовослужбовці Національної гапрдії України.

Попереду у майбутніх захисників Вітчизни напружені тижні навчань, а також моральне та фізичне загартування в польових умовах. Курсанти здобуватимуть необхідні знання та навички, оволодіють основами стройового вишколу, вивчатимуть бойову техніку та озброєння за фахом», - коментує хід подій начальник інженерно-технічного факультету полковник Владислав Єманов.

Наразі молоде покоління гвардійців дізнається про порядок проходження служби, роль та завдання особового складу в забезпеченні законності і правопорядку в державі.

Хлопців та дівчат також ознайомили з найновітнішими видами озброєння, формами одягу і спорядження та продемонстрували об’єкти навчально-матеріальної бази. Також, на стрільбищі навчального центру новоспеченим курсантам показали можливості стрілецької зброї та засобів ближнього бою.

«Програма навчальних зборів передбачає оволодіння першими практичними уміннями військової майстерності, що є необхідним фундаментом практичної підготовки майбутнього офіцера. Вже зовсім скоро ви будете самостійно виконувати вправи навчальних стрільб з різних видів озброєння, тож сьогоднішня презентація слугуватиме для вас своєрідною демонстрацією тих навичок, якими ви незабаром оволодієте», – зазначив начальник кафедри озброєння та стрільби полковник Петро Пістряк.

Крім навчання, колишні школярі мають час і на різноманітне дозвілля: концерти спортивні ігри та змагання, перегляд художніх фільмів.

По закінчення первинної військової підготовки курсанти зустрінуться з першим складним випробуванням – дводенним польовим виходом. А вже в вересні у першокурсників відбудеться важлива подія складання військової присяги.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling