Общество

Сбылась мечта мотивированной молодежи: курсанты-пограничники делают первые шаги в учебе

2 августа 2018 17:33

Початок серпня для новачків-курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України видався досить насиченим: форма, зброя, нові знайомства та друзі, а на польовому навчальному центрі закладу розпочалась початкова практично військова підготовка. Це їхній перший крок до офіцерського життя – крок до перших зірок.

Цьогоріч право стати курсантами-прикордонники здобули 370 випускників загальноосвітніх навчальних закладів України та військовослужбовців за контрактом Держприкордонслужби, серед яких 37 – дівчат.

«На сьогодні Національна академія є провідним вищим військовим навчальним закладом нашої держави, яка забезпечує підготовку найбільш конкурентоздатних, освічених, вмотивованих фахівців. Тому й не дивно, що цього року конкурс на вступ був досить високим. Ми обирали лише найкращих, тих, хто дійсно гідний стати офіцерами Державної прикордонної служби України», – зазначив ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук під час зустрічі з молодим поколінням.

Одягнувши форму прикордонника «першочки» стали повноправними членами великої курсантської сім’ї Національної академії. У стінах альма-матер у них розпочинається зовсім нове життя, насичене цікавими подіями, навчанням та новими досягненнями. Вони здобудуть усі необхідні теоретичні знання та практичні уміння, стануть справжніми фахівцями своєї справи, захисниками державних рубежів та тими, ким пишатиметься український народ.

За доброю традицією першокурсників очікує початкова військова підготовка, яка триватиме протягом одного місяця на полігоні військового закладу. Вони відпрацьовуватимуть алгоритм ведення тактичних дій під час умовного, наступального й оборонного бою. Також отримають базові знання з питань вогневої, фізичної, інженерної, топографічної та гуманітарної підготовки.

Тож, побажаємо всім курсантам першого курсу впевненості у своїх силах та максимальної самовіддачі.

Нагадаємо, багато ВНЗ Міноборони не змогли знайти навіть мінімальну кількість бажаючих стати офіцерами ЗСУ - держзамовлення не виконано. З цього приводу такі ВНЗ системи МО готові брати навіть тих, хто не зміг пройти конкурс у цивільні ВНЗ України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling