Харьков

В Харькове спасатели ликвидировали пожар в историческом здании УИПА. Полиция начала расследование (видео)

3 августа 2018 09:19

2 серпня о 15:07 до чергової частини Головного управління ДСНС України у Харківській області надійшло повідомлення про пожежу у двоповерховій будівлі навчального корпусу №4 Української інженерно-педагогічної академії за адресою: м. Харків, вул. Університетська, 12.

До місця події відразу були направлені підрозділи ДСНС у кількості 5-ти відділень на автоцистернах, 1 відділення на автодрабині та 1 відділення на аварійно-рятувальному автомобілі. По прибуттю до місця події було встановлено, що вогнем охоплені дерев’яні конструкції перекриття, даху та горища, що переобладнані під навчальні класи двоповерхової будівлі. Крім того, вогонь по пустотам внутрішніх конструкцій розповсюджувався на приміщення 2 поверху. Загальна площа пожежі складала близько 1300 кв.м.

Керівник гасіння пожежі оголосив підвищений номер складності. Було прийнято рішення про залучення додаткових сил та засобів ДСНС. Загалом до місця пожежі були направлені підрозділи ДСНС у кількості 25-х відділень на автоцистернах, 4 автодрабини, 4 аварійно-рятувальних автомобілі, а також інша спецтехніка. На пожежі працювало понад 150 чоловік особового складу ДСНС.

О 18:00 пожежу було локалізовано, а о 07:05 3 серпня пожежу повністю ліквідовано. Причина виникнення пожежі та сума збитків наразі встановлюються.

У Харкові поліція веде розслідування за фактом пожежі у навчальному корпусі Української інженерно-педагогічної академії. Про це УНІАН повідомили у відділі комунікації ГУНП України в Харківській області.

«Вчора, 2 серпня, відомості про події були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Слідство триває. Винним загрожує штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років», - зазначили в поліції.

За відомостями kh.depo.ua, на даху будівлі, що палала, був виявлений пальник. Тому на цей час основною версією загоряння є порушення правил пожежної безпеки під час проведення ремонтних робіт. Найімовірніше, на згарищі має бути виявлений ще й газовий балон.

По состоянию на утро харьковчане отмечают, что в районе ЧП сильный запах гари и ветер носит пепел:


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling