Харьков

Харьковский гвардеец рассказал, почему важно любить службу и профессию (фото)

8 августа 2018 20:14

Старший прапорщик Роман Самолюк – головний старшина військової частини 3005 Східного ОТО. Йому 34 роки, чотирнадцять з них він прослужив, спочатку у внутрішніх військах, зараз у гвардії. За цей період Роман пройшов шлях солдата строкової служби, сержанта на посаді командира відділення та начальника варти у військовому званні прапорщик. Проходив службу у декількох підрозділах Слобожанської бригади. Його хобі – психологія.

«Ще рік тому я не замислювався про кар’єрне зростання. Мене повністю влаштовувала моя посада і умови служби. В той час мені запропонували посаду головного сержанта роти. Я засумнівався навіть, чи зможу скласти вступні іспити. Але була єдина можливість дізнатися – це спробувати», – розповідає Роман.

І спроба виявилася вдалою. Далі у службі старшини Самолюка була підготовка у Навчальному центрі НГУ.

«Я був вражений змінами, які відбулись у підготовці гвардійців. Зараз там дуже насичений розклад занять. Я, хоча і маю за плечима немалу вислугу років, знайшов для себе багато нового та цікавого. Для мене найцікавішим був тиждень, присвячений теоретичній та практичній психології».

У повсякденний графік головного старшини бригади входить також спілкування з військовослужбовцями строкової служби та контрактниками, вирішення їх проблем з посадовими особами різних рівнів.

«У своїх бесідах з бійцями я завжди хочу показати особистим прикладом, що потрібно вірити у себе та не боятися тягнутись вище. Кожен з них може досягти нових вершин, як у військовій службі, так і в цивільному житті. Просто потрібно любити свою професію і бажати пов’язати з нею життя».

Приклад Романа Самолюка – це ще один доказ того, що кар’єрне зростання можливо і у сержантській та старшинській ланці.

Діана Краснікова


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling