Харьков

В Харькове будущие гвардейцы-спецназовцы соревновались в преодолении полосы препятствий (фото)

17 августа 2018 12:56

В навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України курсанти групи спеціального призначення продемонстрували свої вміння та навички справжніх бійців на смузі перешкод.

25 військовослужбовців другого року навчання змагалися в ускладенених умовах. Основним завданням проходження смуги є подолання усіх видів перешкод командним складом. Капітан команди має слідкувати за кожним учасником та контролювати їх морально-психологічний дух та підтримувати їх. Кожен учасник повинен бути досить сильним та фізично підготовленим, а найголовніше – це бути стійким до психологічного навантаження.

Загалом, на всій дистанції смуги бійцям потрібно було подолати різні перешкоди, серед яких: ділянка з колючим дротом, яку потрібно пройти по пластунські, захоплення окопу, різні види загороджень, зламаний місток, палаючі шини та інші. Все це бійці проходять на швидкість, під постійні звуки пострілів та вибухів.

«Для кожного військовослужбовця спецназу подібні випробування тільки гартують силу волі та межу фізичних можливостей бійця. Так, коли ти виходиш на смугу, ти розумієш, що назад дороги немає і зійти з неї – це означає підвести своїх товаришів по команді. Це вже психологічна загартованість - ти розумієш, що ти повинен це подолати та дійти до кінця. Також ця смуга перешкод для нас являє собою символічний етап переходу на наступний рік навчання та наступний рівень підготовки гвардійця спецпризначення», – розповідає курсант Валерій Г.

Військовослужбовці долали перешкоди парами, тренуючи злагодженість у своїх діях.

«Перед початком у деяких військовослужбовців було помітно хвилювання, але усі курсанти впорались із своїми емоціями та успішно подолали смугу перешкод. Сьогодні ви показали досить добрі часові показники, тож я вітаю вас з проходженням даної смуги», – звернувся до спецпризначенців заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling