Харьков

В Харькове будущие гвардейцы провели первые учебные стрельбы (фото)

22 августа 2018 08:07

В учебном центре Национальной академии Национальной гвардии Украины продолжается подготовка курсантов набора 2018 года. В рамках первичной военной подготовки на полигоне состоялись первые учебные стрельбы. Их проведению предшествовали занятия по теории, во время которых курсанты изучали меры безопасности при обращении с оружием, тактико-технические характеристики автомата Калашникова, овладевали порядок его разборке и сборке.

Об этом сообщает пресс-служба НГУ:

«У душі передчуття чогось нового та досі невідомого. Однак, опинившись навпроти мішені, сам на сам зі зброєю, починають поводити себе цілком інакше. Тремтіння відступає, натомість з’являється відчуття відповідальності та повної зібраності», - розповідає старший солдат Ростислав Мятіжкін.

Досвідчені викладачі-наставники оперативно за необхідності надавали курсантам методичні рекомендації щодо обрання правильного положення для стрільби і утримання автомата та контролювали встановлення важеля переведення вогню у положення запобігання.

«Перші бойові стрільби – один з найвідповідальніших моментів первинної військової підготовки. В цей день на стрільбах курсанти не просто відчули, що означає тримати бойову зброю в руках, а зробили ще більш важливий крок в своєму житті – подорослішали. Загалом я результатами підготовки та стрільби в цьому році задоволений. Сподіваюсь, надалі з кожним роком навчання результати будуть лише зростати», - зазначив старший викладач кафедри озброєння та стрільби підполковник Олег Корнієнко.

Попереду ще тиждень гвардійці будуть отримувати та засвоювати первинні знання з різних дисциплін, пов'язаних з подальшим проходженням служби в Національній гвардії України, закріплюючи їх під час заключного етапу польового виходу.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling