Политика

4 года назад под Старобельском погибли бойцы батальона "Айдар" и 80-й аэромобильной бригады

5 сентября 2018 21:25

Об этом говорится на сайте Луганской областной государственной администрации:

На місці масового поховання захисників України на центральному кладовищі села Чмирівка Старобільського району відбулась панахида.

Вшанувати пам’ять та віддати повагу за загиблими воїнами приїхав заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Звертаючись до рідних, побратимів і всіх небайдужих людей, які прийшли до могил військовослужбовців, він зазначив, що хлопці до останнього захищали Україну від ворога у найзапекліших боях 2014 року.

«Але, 5 вересня 2014 року бійці потрапили у пастку. У цей день загинуло 37 військовослужбовців, з них – 23 бійці з батальйону «Айдар». Так і не дочекалися матері своїх синів, дружини – чоловіків, а діти – батьків. Ми ніколи не забудемо їх, пам’ять про них буде жити в наших серцях. Вони – справжні герої! Нажаль війна не закінчилась. У серпні цього року під населеним пунктом Кримське загинули ще наші айдарівці. Тому зараз знаходячись тут, хочу вручити їхнім родинам, нажаль, посмертно, відзнаки облдержадміністрації», – сказав Юрій Клименко .

За мужність, героїзм та самовідданість, виявлені під час виконання бойового завдання із захисту цілісності та недоторканості України в зоні проведення операції Об’єднаних сил в Луганській області вручено знаки пошани «Захиснику Луганщини» старшим солдатам військової частини Мар’яну Найді, Михайлу Щербанюку і Андрію Чирві, в також солдату Тарасу Проценкову.

Під час мітингу присутні стали на коліна перед матерями та дружинами загиблих воїнів та поклали квіти до їх могил.

Слід зазначити, що сьогодні на центральному кладовищі на цьому місті поховано 18 військовослужбовців, з них тільки п’ятеро відомих імен. Волонтери та усі небайдужі люди не припиняють шукати та ідентифікувати загиблих.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling