Общество

Над Говерлой теперь реет флаг Нацгвардии Украины (фото)

16 сентября 2018 12:10

Об этом сообщает пресс-служба НГУ:

Попри дощ та вітер військовослужбовці 2 Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України разом з родинами та капеланом бригади підкорили найвищу точку України, гору Говерлу, та встановили там гвардійський прапор. Дводенну гірську подорож було зініційовано командуванням бригади та капеланом, отцем Андрієм Сіданичем.

«Такі виїзди для наших родин вже стали регулярними, - розповідає отець Андрій, - це гарна нагода побути у родинному і військовому колі одночасно, родини можуть дізнатись про те, чим живуть щоденно їх військовослужбовці. Вже кілька разів ми подорожували святими місцями, де молились за мир та спокій в Україні. А зараз вирішили усі разом підкорити найвищу українську гірську вершину».

Подорож у гвардійців та їх родин зайняла кілька днів. Спочатку усі відвідали місто Яремче та його знамениті водоспади і тільки на наступний день відправились підкорювати Говерлу.

«Цей сімейний підйом на вершину ми приурочили Дню створення бригади, де проходимо службу, - розповідає старший солдат Юлія Козирєва, вона піднялась на вершину разом з чоловіком. – Погода була не для таких подорожей, але хотілось закінчити розпочату справу. Адже ми усі домовились донести прапор Національної гвардії України на саму вершину. Цим самим ми хотіли підкреслити свою повагу до того військового формування, де усі служимо. Дуже вдячні і родинам, які нас підтримали у цій акції».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling