Общество

Посольство США оказывает поддержку в информировании школьников Луганщины о минной опасности

17 сентября 2018 18:38

Об этом сообщает пресс-служба Минобороны:

На Луганщині, під патронатом посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, активно триває реалізація проекту «Зменшення ризиків травмування та загибелі дітей від наземних мін».

Безпосередня організація занять здійснюється фахівцями громадської організації «Ліга офіцерів» у тісній взаємодії з офіцерами цивільно-військового співробітництва штабу Об’єднаних сил.

Школи, які були обрані для проведення занять, максимально наближені до лінії розмежування сторін, що накладає на тренерів особливу відповідальність за якість їх проведення. Правильність такого рішення одразу знайшла своє підтвердження у Нижньотеплівській загальноосвітній школі № 1 Станично-Луганського району, де більшість присутніх на занятті дітей одразу повідомила, що вони у своєму юному віці неодноразово стикались із вибухонебезпечними предметами.

Нажаль такий стан речей призводить до звикання підлітків до небезпеки, тому під час проведення занять, дітям спочатку надається інформація про небезпеку, яку несуть міни та інші вибухонебезпечні предмети, а вже потім, за допомогою мультимедійного обладнання та друкованих спеціалізованих матеріалів до юних слухачів доводяться корисні поради з питань їх убезпечення від мінної небезпеки.

— До занять були залучено близько 80 учнів 5-10-х класів, які за своїм віком є найбільш соціально активною категорією школярів. Тому, спілкування тренерів з учнями проходило в атмосфері жвавого діалогу, де кожен учасник має повне право не лише висловити свою думку, а й винести на обговорення власні пропозиції, — зазначила директор школи Ірина Власенко.

У свою чергу керівник проекту Андрій Кушнір підсумовуючи перші результати цієї роботи особливо акцентував на тому, що інформування дітей про мінну небезпеку є важливою інвестицією у налагодженні мирного життя та подолання наслідків російської агресії на Луганщині.

Нагадаємо, що проект «Зменшення ризиків травмування та загибелі дітей від наземних мін» здійснюється під патронатом фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та охоплює 23 загальноосвітні школи Луганської області, які наближені до лінії зіткнення сторін. Безпосередню реалізацію проекту здійснює громадська організація «Ліга офіцерів» за підтримки Міністерства оборони України та Міністерства освіти України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling