Общество

На Донбассе правоохранители блокировали сбыт боеприпасов, "провороненных" ВСУ (фото)

17 сентября 2018 19:50

Жителя Никольского района, который пытался продать патроны к автомату, задержали во время реализации первой же партии товара. Всего у мужчины изъято более тысячи патронов. Ни один опасный предмет не попал в руки преступников, отмечает сайт Национальной полиции Украины.

Співробітники карного розшуку Нікольського відділення поліції отримали інформацію, що житель села Новоянісоль таємно підшукує покупця для продажу автоматних набоїв.

Аби попередити виток боєприпасів, поліцейські спільно з працівниками управління СБУ в Донецькій області негайно провели оперативні заходи та контрольну закупку.

50-річний продавець був затриманий під час підпільної оборудки з 60 патронами та грошами від їх реалізації.

Вдома у торговця, в сараї, оперативники вилучили ще 960 набоїв. За весь запас власник збирався виручити понад 15 тисяч гривень.

Як пояснив порушник, цинк з набоями він узяв на складі боєприпасів в селі Малоянісоль під час пожежі минулого року.

«Дружина неодноразово вмовляла мене здати набої до поліції, але я вирішив заробити», - розповідає чоловік.

Адже відповідно до ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Напомним, в сентябре 2017 года в Донецкой области произошла серия взрывов на складе боеприпасов ВСУ в районе села Малоянисоль (Никольский район). Как сообщили в полиции, информация о детонации поступила на горячую линию около 16:20 в пятницу, 22 сентября.

По информации пресс-службы ГСЧС, взрывам предшествовало горение травы на территории склада боеприпасов ВСУ вблизи села Новоянисоль.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling