Общество

Бойцы Дозора примут участие в V Международных соревнованиях подразделений специального назначения

18 сентября 2018 12:54

Участие команды Госпогранслужбы усилит сотрудничество с другими подразделениями спецназначения, позволит обменяться опытом по вопросам повышения эффективности противодействия оргпреступности и противодействия терроризму. Об этом говорится в сообщении Госпогранслужбы:

З 26 по 28 вересня проходитимуть міжнародні змагання серед підрозділів спеціального призначення «KORD CHALLENGE» під патронатом Національної поліції України. Державну прикордонну служби України представлятиме команда від 10-го окремого загону оперативного реагування ДОЗОР.

Головні умови для всіх учасників змагань - бути «універсальним бійцем» у вогневій, тактико-спеціальній підготовці, тактичній медицині тощо.

Кожний учасник буде забезпечений штатною екіпіровкою, засобами для надання лікарської допомоги, протигазами, приладами для дій в неосвітлених приміщеннях та озброєнням.

Варто зазначити, що участь команди Держприкордонслужби посилить співпрацю з іншими підрозділами спеціального призначення, дозволить обмінятися досвідом з питань підвищення ефективності протидії організованій злочинності та протидії терористичним загрозам та ін.

До речі, преважна більшість військовослужбовців зі складу команди, яка братиме участь у «KORD CHALLENGE», з 10 по 15 вересня взяли участь у V Міжнародних змаганнях, що проходили у Латвійській Республіці, де вибороли загальне 5 місце. Окрім українських бійців, у турнірі брали участь 10 команд з Латвії, Естонії, Литви, Сполучених Штатів Америки та Польщі.

Етапи турніру складалися із звільнення заручників та знешкодження груп терористів, дуелі капітанів, виконання завдань в екстремальних умовах з бойовою стрільбою і з використанням протигазів та снайперську дуель.

А найкращих результатів та призові місця наша команда здобула на виконанні нічних операцій -1-ше місце, та 2-ге місце на посиленій смузі перешкод. В загальному заліку бійці ДОЗОР вибороли 5-те командне місце. Капітан команди був відзначений нагородою за високий рівень організації командної роботи.

«Учасники змагань виконували складні завдання в умовах максимально наближених до бойових. Було цікаво і, водночас, важко. У кожної команди своя специфіка та рівень підготовки. Саме тому цей досвід неоціненний і величезний крок до взаємодії між підрозділами спеціального призначення на міжнародному рівні», - зазначив начальник ДОЗОРу.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling