Политика

Украинские десантники на международных учениях Saber Junction-2018 сыграли последний эпизод - бой в городе

27 сентября 2018 18:38

Об этом говорится в сообщении Министерства обороны Украины:

Понад 4,5 години рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України утримувала оборону містечка Убенсдорф. Епізод розігрувався в рамках міжнародних навчаннь «Saber Junction-2018», активна фаза якхи проводиться у форматі «force on force» — «війська проти військ». Реальність бойових зіткнень в такому форматі імітується за допомогою лазерної системи MILES. На навчанні українські військові діють у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи «Блекфут». Крім українців, до неї увійшли дві роти американських і рота болгарських військових.

Убенсдорф — спеціально збудоване для тренувань невеличке містечко на військовому полігоні Хохенфельс, в Німеччині. Напередодні, українські десантники зайняли місто і протягом доби готувалися до його оборони — обладнували позиції, ставили навчальні міни, створювали загородження тощо. Противник в цей час намагався прощупувати позиції українців силами невеликих розвідувальних груп.

Бій розпочався на світанку о 4.35, коли підрозділи BluFor втричі переважаючими силами, атакували передові підрозділи сил OpFor навколо міста.

— Витіснивши або розгромивши передові підрозділи, супротивник перегрупувався і з двох сторін, зі сходу та півдня, розпочав штурм нашої роти у місті, — повідомив командир десантно-штурмової роти капітан Іван Федоренко. — Разом із нами діяли близько двадцяти американських військових, що відійшли з околиць.

У містечку штурмові групи сил BluFor зустріли шалений опір українців. Продумана система оборони, трохи військових хитрощів та постійне маневрування десантників між будинками та поверхами зробили епізод оборони міста динамічним і напруженим.

— Зрозуміло, що це гра. Тому азарт і емоції з обох сторін зашкалювали. Було чимало спірних моментів, але команда професійних спостерігачів, які також грають роль суддів, намагалася моментально владнати ці спори, — розповів капітан Іван Федоренко. — Підрозділ OpFor, у складі якого діяла наша рота на цих навчаннях, це сили протистояння. Ми організували гідний спротив і протрималися більш, ніж чотири з половиною години, що було оцінено обома сторонами цієї гри.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling