Политика

Геращенко анонсировала отставку Полторака после "переходного периода"

16 октября 2018 16:01

Об этом первый заместитель председателя ВР Ирина Геращенко написала на своей странице в соцсети:

Символічно, що перший візит новообраної Президента Парламентської асамблеї НАТО Раси Юкнявічене відбувся саме до України. Сьогодні українська делегація в Асамблеї зустрілася з пані Юкнявічене .
Україна , в тому числі завдяки активній позиції нашої делегаціі, виборола право проведення весняної сесії ПА НАТО в Києві у 2020 році. Вже зараз працюємо разом над підготовкою цього важливого для нас заходу.
​ ВР багато робить для адаптації законодавства до стандартів Альянсу. Прийняли ключовий закон «Про національну безпеку України», в якому, серед іншого, зафіксовано, що міністр оборони має бути цивільною особою. На перехідний період Президент Порошенко прийняв рішення про продовження роботи на посаді МО С. Полторака , який залишив службу в ЗСУ. Але невдовзі , після перехідного періоду, Україна матиме чисто цивільного міністра, без армійського минулого.
Парламент приділяє велику увагу питанням гендерної рівності в силових структурах.
Найближчим часом буде прийнято важливий закон про протимінну діяльність, що розроблявся з врахуванням досвіду в цій сфері Республіки Хорватія та інших міжнародних партнерів України.
Під час зустрічі обговорили широке коло питань і протидіі спільним гібридним викликам, російській агресії і втручанню в вибори та спроб дискредитації Кремлем міжнародних інституцій.
Також поінформували колег про безпекову і гуманітарну ситуацію на окупованих Донбасі і Криму, закликали разом тиснути на РФ з вимогою звільнення заручників і політв‘язнів.
Також закликала керівництво ПА НАТО вплинути на Угорщину, що використовує членство в Альянсі задля блокування співпраці України з НАТО на рівні комісії Україна - НАТО, що не відповідає духу добросусідства, партнерства і співробітництва.
​Своєю чергою Раса Юкнявічене висловила глибоке розуміння поточної ситуації в Україні та відзначила, що питання України залишається пріоритетним на порядку денному ПА НАТО. Окрім, того вона відзначила важливість внесених змін до Основного закону України, які закріплять наші євроатлантичні прагнення.
​ На зустрічі також були голова парламентської делегації в Асамблеї І. Фріз, колеги - О. Скрипник, О.Юринець, А.Кожем`якін.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling