Харьков

Харьковских гвардейцев-срочников пригласили на премьерный показ фильма "Ампутация" (фото)

27 октября 2018 14:29

Гвардейцы 3 бригады оперативного назначения в Харькове в рамках кинофестиваля «Kharkiv MeetDocs» посетили всеукраинскую фестивальную премьеру фильма «Ампутация».

«Ампутация» - это документальный фильм о военных, вернувшихся с войны на Востоке, потеряв конечности. Герои фильма - не актеры, а простые украинцы, которые защищая страну, потеряли часть себя.

На премьеру гвардейцев пригласили авторы ленты - харьковский режиссер Лидия Стародубцева и публицист Игорь Померанцев, отмечает пресс-служба НГУ:

«Я зворушена тим, що в Національній гвардії відгукнулися на запрошення, для мене дуже важлива ваша оцінка, адже фільм про патріотизм, про мужність. Хлопці коли йдуть на війну не уявляють, що буває після, вони не дають собі звіт, що їх чекає. У фільмі ж глядач мав можливість побачити людей, які пройшли війну, можливо кадри жорстокі, але ми шукали глибоку мотивацію. Ми показали героїв, які зуміли знайти вихід — це не ті люди, які втрачені для суспільства, вони не списані з рахунків, це ті люди, які прийняли активну життєву і громадянську позицію. Наші герої свідомо пішли на війну, вони не шкодують про свій вибір, вони знаходять в собі мужність жити далі, мати дітей і жартувати, і я пишаюся цими хлопцями», — поділилася з нами режисер фільму Лідія Стародубцева.

«Вразила сміливість кожного героя розказати свою історію, болісно бачити такі кадри, але ми повинні розуміти, яка ціна війни — це не тільки людські життя, а й зламані людські долі», — ділиться враженнями солдат Михайло Ярощук.

Ампутація у стрічці розглядається не тільки як фізична, автори показали ще й аналогію з втратою Криму і Сходу країни — показали переживання героїв, які втратили домівки та були вимушені покинути свою землю.

«Багато моментів, які були показані в фільмі я не очікував побачити. Фільм відвертий та шокуючий, справжні непідробні кадри емоцій героїв тримали в напрузі», — зізнається солдат Сергій Бездітко.

Ми всі маємо пам’ятати про існування людей, які щоденно ризикують життям заради нашого миру та спокою Вітаємо з прем’єрою режисерів картини, та дякуємо за можливість побачити цей актуальний і гострий фільм.

Анастасія Павленко


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling