Общество

В Одессе начал работу Форум Черноморского пограничного сотрудничества

7 ноября 2018 11:49

Об этом сообщает пресс-служба МВД:

В ньому беруть участь керівники прикордонних та берегових охорон прибережних країн регіону, зокрема України, Туреччини, Румунії, Грузії і Болгарії.

«Саме в ці дні 12-ть років тому було підписано Угоду про співробітництво між прикордонними відомствами чорноморських прибережних країн. Сьогодні Україна вже втретє приймає Форум Чорноморського прикордонного співробітництва», - відмітив у вітальному слові голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.

Зазначимо, що шість країн домовилися активно співпрацювати з питань протидії тероризму, розповсюдженню зброї масового знищення, контрабанді та нелегальній міграції, а також забезпечувати безпеку навігації, охорону біологічних ресурсів та координувати зусилля у пошуково-рятувальних операціях.

На початку засідання Україна прийняла головування Форумом від Румунії на наступний рік. Символ Форуму керівнику української делегації Петру Цигикалу передав Генеральний інспектор Генерального інспекторату Прикордонної поліції Румунії Адріан Попеску.

Презентуючи здобутки Форуму у 2018 році румунська сторона подякувала країни за співпрацю і зусилля направлені на боротьбу з контрабандною діяльністю та торгівлею людьми в Чорному морі.

Одна із сторін Форуму – Російська Федерація, через не дотримання своїх зобов’язань і порушень норм міжнародного права на зустріч не залучається.

«Вимушений констатувати, що одна із Сторін Договору не дотримала своїх зобов’язань і грубо порушила норми міжнародного права, через що не запрошена на зустріч. Впевнений, що основна ідея створення цього Форуму, а саме – підтримання довіри та безпеки між дружніми чорноморськими країнами й надалі буде жити», - сказав очільник Держприкордонслужби України.

Під час Форуму сторони обговорять стан співпраці та перспективи партнерства, а також прогнозовані виклики і загрози безпеці в Чорноморському регіоні. Важливими питаннями стануть консолідація зусиль у всіх напрямках зважаючи на останні події та існуючі проблеми.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling