Новини

На Житомирщине бойцы ВСУ пытались нажиться на продаже взрывчатки (фото)

16 Листопада 2018 07:15

Об этом говорится в сообщении военной прокуратуры Центрального региона:

15.11.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України під час збуту вибухових речовин в ході контролю за вчиненням злочину викрито двох військовослужбовців за контрактом з військової частини десантно-штурмових військ. Солдата та старшого солдата затримано в рамках кримінального провадження за фактом носіння, зберігання та збуту вибухової речовини.

Затримання проводилось разом із співробітниками слідчого відділу Житомирського районного відділення поліції Житомирського ВП та слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області за оперативного супроводу співробітників сектору кримінальної поліції Житомирського районного відділу поліції Житомирського ВП ГУ НП в Житомирській області, а також співробітниками відділу захистунаціональної державності Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

Установлено, що 21.08.2018 близько 19:20 в ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій, а саме контрольної закупки, вказані військовослужбовці здійснили збут запалювальної трубки ЗТП-300 та пластичної вибухової речовини загальною масою 1 358, 2 грама, за грошові кошти у сумі 11 тисяч гривень.

15.11.2018, після повторного продажу вибухової речовини під контролем правоохоронних органів, а саме: пластичної вибухової речовини загальною масою 2 600 грама, та 2 тротилових шашок вагою по 200 г. за грошові кошти у сумі 33 тисячі гривень, обох зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Вибухові речовини та грошові кошти вилучено. На даний час обом затриманим планується повідомлення про підозру, подача до суду клопотання про обрання запобіжного заходу та арешт майна.

Наразі тривають обшуки за місцем проживання реалізаторів вибухових речовин.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling