Общество

В Днепре открыт городской ситуационный центр

18 декабря 2018 14:01

Сегодня в Днепре глава МВД Арсен Аваков и мэр Борис Филатов открыли городской ситуационный центр.

По информации Авакова, такой центр обеспечит мониторинг ситуации по всему городу, в самых важных сферах его жизнедеятельности.

"Камеры по городу, надзор 24/7, обновление и передача информации НПУ и ГСЧС, мониторинг коммунальщиков. Для безопасности в городе должны поддерживать друг друга", - написал министр в Twitter.

«У сучасному, динамічному світі не можна залишатися заручником старих технологій, потрібно йти вперед. Керівництво міста думає про стратегію безпеки, тому взялося за побудову системи відеоспостереження – камери по всьому місту, нагляд 24/7, оновлення і передача інформації НПУ та ДСНС, моніторинг комунальників. Підрозділи МВС, у свою чергу, успішно комунікуватимуть з міськими службами та оперативно реагуватимуть на виклики, які надходитимуть з камер спостережень. Для безпеки у місті маємо підтримувати одне одного», ‑ сказав Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що ця система ще не є досконалою. Але це ефект перехідного періоду.

«Так, ця система ще недосконала. Так, я бачу деякі похибки в порушенні прав. Але це перехідний момент, який завжди буває, який потрібно проходити. У цілому ми думаємо про те, щоб максимально використовувати інструмент, який є у міської влади, який є у Нацполіції і у служб надзвичайних ситуацій. Зробити цей механізм таким, щоб жителі Дніпра не думали, яка з служб реагує на виклик про допомогу, але знали, що допомога буде», ‑ зазначив він.

Арсен Аваков розповів, що знайомився з подібним досвідом закордоном та висловив сподівання, що скоро на вулицях український міст буде максимальний рівень захисту.

«НПУ, ДСНС має свої системи реагування та свої системи спостереження за ситуацією. Але в ряді випадків необхідні спільні дії служб, як комунальних, так і державних. Ми будемо розвивати комунікацію служб поліції із міською владою», ‑ сказав очільник МВС.

Під час візиту до Дніпра Арсен Аваков також презентував поліцейським та рятувальникам мотиваційну програму. Вона складається із збільшення заробітної плати на 30% та програми компенсації за орендоване житло, буде введено систему отримання власного житла поліцейським після двох років служби на основі іпотеки до 20-річного пільгового фінансового лізингу з урахуванням повного погашення відсотків з боку міністерства та бонусного погашення до 40% лізингу.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling