Політика

Аваков проинспектировал предприятие по выпуску патронов для всех структур МВД

19 Грудня 2018 14:49

По замкнутому циклу на предприятии в Виннице изготавливаются пули и гильзы для патронов калибров 9х18мм (Makarov) и 9х19мм (Luger).

Это пистолеты для полицейских, бойцов Нацгвардии Украины, пограничников, то есть - для всех подразделений системы МВД.

Об этом сегодня, 19 декабря, во время визита в Винницкую область и посещения предприятия заявил министр внутренних дел Арсен Аваков, которого цитирует пресс-служба ведомства.

«На державному казенному підприємстві «Форт», що входить в сферу управління МВС, ми запустили лінію повного циклу виробництва патронів для пістолетів калібрів 9х18мм та 9х19мм. Це пістолети для поліцейських, нацгвардійців, прикордонників, тобто для всіх підрозділів системи МВС. Із запуском цієї лінії буде повністю задоволено потреби наших органів МВС у цьому виді боєприпасів і додатково зможемо передавати іншим органам чи навіть експортувати», - сказав Арсен Аваков.

За даними КНВО «Форт» запуск нової виробничої лінії став можливим після виділення за підтримки уряду та Мінекономіки майже 69 млн. гривень. За них було придбано обладнання різних світових виробників (США, Чехія, Польща Туреччина).

На сьогодні ці виробничі лінії мають змогу виготовляти стрілецькі боєприпаси зазначених калібрів для пістолетів у двохзмінному режимі загальною кількістю 14 млн. штук на рік.

Також очільник МВС додав, що згодом на підприємстві «Форт» буде встановлено і лінію виробництва боєприпасів для стрілецької автоматичної зброї у калібрах від 5,45мм до 14,5мм.

Довідково. До цього єдиним виробником боєприпасів в Україні для стрілецької зброї був Луганський патронний завод, який залишився на окупованій території Луганської області.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling