Харьков

Продолжается досудебное расследование по факту прорывов тепловых сетей Харькова в 2018 году

4 января 2019 16:38

Об этом говорится в сообщении полиции Харьковской области:

Слідчими отримані висновки будівельно-технічної експертизи та експертизи з питань життєдіяльності, які підтвердили неналежний стан обслуговування теплової мережі, що в свою чергу призвело до проривів мережі на окремих її ділянках.

3 березня 2018 року по інформації ЗМІ прокуратурою Харківської області було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України відносно посадових осіб КП «Харківські теплові мережі», які внаслідок своїх службових обов’язків не вжили належної підготовки до опалювального сезону та своєчасної інспекції підземних комунікацій теплових мереж. Що в свою чергу призвело до проривів теплової мережі у Київському, Шевченківському та Немишлянському районах.

Прориви на тепломагістральних шляхах відбулися з 22 лютого по 3 березня 2018 року в різних районах Харкова. Без опалення залишилися понад 1 300 будинків, міська лікарня № 27, пологовий будинок № 3, були закриті 10 шкільних та 11 дошкільних закладів.

В ході проведення досудового розслідування поліцейські допитали працівників КП, працівників комісії, які беруть участь у проведенні щорічних гідравлічних випробуваннях під час підготовки до опалювального сезону, інспекторів Держенергонагляду, які проводили службову перевірку відносно проривів у лютому та березні 2018 року, встановлені та допитані розробники системи ІГС «Теплограф», якою користується центральна диспетчерська служба комунального підприємства.

Відповідно до показань працівників КП та Держенергонагляду, прориви сталися в результаті корозії зовнішнього покриття теплової мережі, яка не була виявлена своєчасно під час проведення планових гідравлічних випробувань в ході підготовки до опалювального сезону.

Під час досудового розслідування встановлені підрядні організації, які здійснювали ремонтні роботи під час підготовки до опалювального сезону та проведення планових регламентних робіт на підставі договорів підрядів, а також які постачали витратні матеріали та запчастини комунальному підприємству.

Слідством витребувані договори підрядів, акти виконання робіт та іншу господарську документацію, пов’язану з проведенням ремонтних робіт КП. Зазначена документація направлена у експертні установи на дослідження.

Зараз Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз проводиться судова економічна експертиза. З метою встановлення матеріальних збитків, які були завдані під час ліквідації проривів теплової мережі, призначена додаткова будівельно-технічна та товарознавча експертизи. За результатами призначених експертиз буде вирішено питання про наявність в діях конкретних службових осіб складу кримінального правопорушення.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling