Политика

Министры иностранных дел Украины и Словакии ознакомились ситуацией на линии соприкосновения

16 января 2019 16:14

Об этом на своей странице в соцсети сообщает пресс-центр штаба ООС:

В рамках робочого візиту в Україну Глава зовнішньополітичного відомства Словацької Республіки разом зі своїм українським колегою прибули на Луганщину в район проведення операції Об’єднаних сил. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін спільно з Міністром закордонних справ Словаччини Мирославом Лайчаком, який на даний час є Головою ОБСЄ, відвідали контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», де ознайомились з порядком перетину лінії розмежування особами, які змушені щоденно рятуватись від створеної проросійськими найманцями складної соціально-гуманітарної ситуації на окупованих територіях.

Під час візиту в контрольний пункт очільники міністерств закордонних справ України та Словаччини поспілкувались з громадянами,які перетинають лінію розмежування, що дало змогу краще зрозуміти реальний стан справ на Донбасі.
Детально про функціонування КПВВ в межах діючого гуманітарного дорожнього коридору «Станиця Луганська – Щастя – Новоайдар» через лінію розмежування та роботу контрольних служб розповів начальник Лисичанського прикордонного загону Юрій Самбор.

Він наголосив, що головним завданням для прикордонників зі складу Об’єднаних сил є безпекова складова – аби цивільні особи якомога скоріше та комфортніше перетинали лінію розмежування і не постраждали при цьому від агресії бойовиків. Водночас підрозділи Об’єднаних сил забезпечують надійний заслон для унеможливлення потрапляння з тимчасово окупованої території зброї, вибухівки та засобів терору.
Головуючий в ОБСЄ Мирослав Лайчак та Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, підсумовуючи візит,відзначили особливу роль міжнародних спостерігачів у Донецькій та Луганській областях та зауважили, що вживатимуть все можливе задля ефективної роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling