Харьков

За минувшие сутки на Харьковщине по "горячим следам" раскрыто 26 преступлений

25 января 2019 14:47

Об этом говорится в сообщении полиции Харьковской области:

Поліцейські розкрили 2 грабежі, 7 крадіжок та інші кримінальні правопорушення. Розшукано 3 осіб, які переховувалися від органів слідства та суду.

Так, в ході відпрацювання працівники екіпажу патрульної поліції викрили 18 та 15-річного хлопців, які шляхом злому кватирки проникли до магазину на вулиці Немишлянській та заволоділи грошима з каси у сумі 400 гривень. На даний час вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу відносно правопорушників. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.

Поліцейські на станції Основа спільно з працівниками відділу кримінальної поліції Основ'янського відділу поліції на проспекті Гагаріна виявили та вилучили у 31-річного харків’янина 22 патрони та тротилову шашку. Речові докази направлені на дослідження. Слідчими внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує від 3 до 7 років тюремного ув’язнення.

Усього за добу 32 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Працівниками поліції перевірено 8 об’єктів дозвільної системи зі зброєю та вибуховими матеріалами, 440 власників вогнепальної зброї, за порушення правил вилучено 2 одиниці зброї, 37 власники притягнуті до адміністративної відповідальності. Відпрацьовано 458 об’єктів – ломбарди, ринки, місця відпочинку громадян, гаражні кооперативи, автовокзали та залізничні вокзали, станції технічного обслуговування.

Поліцейськими складено 167 протоколів за фактами адміністративних правопорушень. З них 17 - за статтею 175-1 (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях), 16 - за статтею 178 (розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді), 3 – за статтею 187 (порушення правил адміністративного нагляду) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім того, в місті та області у цілодобовому режимі працює 33 поліцейські пости, для оперативного реагування на злочини та їх розкриття за «гарячими слідами» створено 69 слідчо-оперативних груп. Для попередження вуличної злочинності збільшено кількість нарядів, зараз у місті працює 46 мобільних груп патрульної поліції та 55 піших патрулів. Координацію дій поліції цілодобово забезпечує Ситуаційний центр Головного управління.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling