Общество

Раде предлагают увеличить штрафы за отказ бесплатно перевозить участников АТО

27 января 2019 11:13

Министерство по делам ветеранов предлагает повысить штраф за отказ водителей общественного транспорта бесплатно перевозить ветеранов.

Об этом сообщила на своей странице в Facebook руководительница министерства Ирина Фриз.

В посте не указывается, как Министерство намерено решить вопрос о несвоевременной компенсации или ее отсутствии перевозчикам за безоплатный провоз участников АТО.

Передали до профільного Комітету Верховної Ради два законопроекти. Перший стосується законодавчого врегулювання питання щодо процесу формування Єдиного державного реєстру ветеранів. Ідея його створення обговорюється вже давно. Ми використали принципи, ідеї та наробки, які були викладені в "Білій книзі", тож дякую Lessia Vassylenko, "Юридична сотня" за якісну роботу. Окрема подяка секретаріату профільного Комітету за юридичну підтримку, пропозиції та відшліфовку проекту закону. Сподіваюсь, законопроект буде прийнято в стислі терміни, що дозволить нам розпочати роботу над унормуванням порядку адміністрування, доступу та використання Реєстру. Наступним кроком буде розробка технічного завдання для нової інформаційної системи. Реєстр дозволить провести аудит, систематизувати пільги та зробити прозорою і зрозумілою роботу держави з ветеранами. Саме Реєстр стане базою для розробки он-лайн платформи «Е-Ветеран».

Другий законопроект стосується підвищення штрафу за відмову водія громадського транспорту в перевезенні пільговиків. З хамством і відвертим порушенням закону в цій сфері ветерани стикаються часто. Ми значно підвищили штраф, тож сподіваюсь охочих відмовити ветерану в пільзі на проїзд стане менше.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling