Общество

Только на Западной Украине следователи Госбюро расследований ведут 180 дел против военных

31 января 2019 16:58

Об этом говорится в сообщении Государственного бюро расследований Украины:

За перші два місяці роботи слідчі територіального управління ДБР, розташованого в місті Львові, розслідують 506 кримінальних проваджень, 20 з яких вже скеровано до суду. Про це в ефірі телеканалу «Перший Західний» повідомив виконувач обов’язків директора територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, Віталій Стець.

«Слідчі Львівського теруправління ДБР розслідують факти вчинення злочинів, суб’єктами серед яких 180 осіб — військовослужбовці, 161 — правоохоронці та 7 суддів», — зазначив Віталій Стець.

Також він звернув увагу на необхідності внесення змін до законодавства, які дадуть можливість сформувати оперативні підрозділи ДБР.

«На даний час, ми співпрацюємо з підрозділами інших правоохоронних органів, однак з власними оперативними працівниками Державне бюро розслідувань стане більш ефективнішим», — наголосив Віталій Стець.

На думку керівника, штат слідчих територіального управління необхідно збільшувати. Він зауважив, що на сьогодні в штаті 25 слідчих, але цієї кількості працівників не вистачатиме для якісного розслідування злочинів на території п’яти областей. Тому, Віталій Стець підтримує ініціативу Директора Державного бюро розслідувань Романа Труби щодо створення представництв теруправлінь ДБР в кожній області, на які поширюють діяльність теруправління.

Напомним, несколько дней назад Госбюро сообщило о том, что в зоне ООС на "крышевании" сигарет из ОРДИЛО были пойманы командир воинской части ВСУ и сотрудник СБУ.

Военные утверждали, что эта информация не соответствует действительности.

Но журналисты в едином реестре судебных решений нашли нужные подтверждающие документы:


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling