Харьков

В Харькове прошли масштабные сборы психологов Нацгвардии Украины (фото)

2 февраля 2019 10:30

Об этом говорится в сообщении пресс-службы Нацгвардии Украины:

В Харкові пройшли навчальні збори психологів з військових частин Східного ОТО та Національної академії НГУ.

Повноваження, функції психолога у складі мобільної групи психологічної підтримки та виконання завдань поза межами місць постійної дислокації, - все це було розглянуто під час навчального збору.

«Ми зібрали психологів з військових частин Східного ОТО та Національної академії НГУ, щоб навчити їх практичній роботі з військовослужбовцями на етапах виконання службово-бойових завдань як під час виконання службових (бойових) завдань в зоні проведення ООС, так і під час служби щодо забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян під час проведення передвиборчої кампанії та виборів Президента України у 2019 році», – зазначив начальник психологічної служби підполковник Олег Колісник.

В ході занять офіцери вчились проводити оцінку психологічної готовності особового складу до виконання службово-бойових завдань, визначали психологічні потреби підрозділу, а також обмінялися досвідом щодо проведення прийомів першої психологічної допомоги та саморегуляції психоемоційного стану.

«Сьогоднішні збори – це не тільки отримання нової інформації, перш за все це можливість зустрітися з колегами, обмінятися досвідом, а також підняти проблеми в колі однодумців. Добре коли на заняттях можна подискутувати та емоційно розвантажитись, – ділиться враженнями психолог Оксана Овсієнко. – Сьогодні у нас є чітке розуміння того, чим має бути озброєний військовий психолог і як застосовувати цей інструментарій при виконанні службово-бойових завдань».

В зборах взяли участь представники Головного управління та професорсько-викладацького складу Національної академії Національної гвардії України.

Окремо психологам було продемонстровано роботу пункту психологічної допомоги, його завдання, призначення та дії психологів включених до складу адміністрації.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling