Политика

Военная прокуратура развеяла миф о качественном отборе контрактников для ВСУ

6 февраля 2019 15:50

Об этом говорится в сообщении военной прокуратуры Южного региона Украины:

Вироком Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин ЗС України визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, та засуджено до покарання у виді 1 року 6 місяців тримання в дисциплінарному батальйоні.

Доведено, що солдат Д. з мотивів небажання виконувати обов’язки військової служби та з метою тимчасово ухилитися від неї, наприкінці жовтня 2016 року без поважних причин не з’явився вчасно на службу до військової частини та незаконно перебував поза її межами до початку лютого 2017 року.

Крім того, діючи умисно та порушуючи вимоги Статуту внутрішньої служби ЗС України і умови укладеного контракту, на початку серпня 2017 року без дозволу командування військовий вдруге не з’явився до військової частини і продовжував ухилятися від служби до грудня 2017 року.

Втретє, на початку червня та до серпня 2018 року солдат умисно ухилявся від проходження військової служби, проводячи службовий час на власний розсуд, не пов’язуючи його з виконанням обов’язків військової служби.

Враховуючи кількаразове вчинення обвинуваченим злочину, а також його позитивну характеристику за місцем проживання, збіг тяжких сімейних обставин, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, суд дійшов згоди про можливість застосування ч. 1 ст. 62, ч. 1 ст. 69 КК України та призначив більш м’яке покарання, ніж зазначене санкцією ч. 4 ст. 407 КК України.

Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Криворізького гарнізону Південного регіону України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling