Харьков

Слобожанская бригада НГУ встретила молодых лейтенантов (фото)

8 февраля 2019 17:14

Об этом на своей странице в соцсети рассказала пресс-служба харьковских гвардейцев:

5 молодих лейтенантів поповнили лави 5 Слобожанської бригади та вже встигли приступити до професійної діяльності. Ми поговорили з ними про тернистий шлях до офіцерського звання та перші враження про службу у бригаді.

Лейтенанти Станіслав Горюн та Ігор Шуляк магістри факультету логістики за спеціальністю «автомобільний транспорт». Вони одногрупники та найкращі друзі. У Слобожанському з’єднанні для них обох обрали посади у автомобільній роті.

«Ми тепер у новій ролі – колеги по службі», – посміхаючись розповідають хлопці.

«5,5 років я йшов до офіцерського звання. Зараз згадую, що найважче було у перший рік навчання, тому що не могли звикнути то нового ритму життя. Але усі труднощі можна подолати. У академії, у військах загалом дуже сильний командний дух. І це не просто слова», – розповідає лейтенант Горюн.

Серед новоспечених лейтенантів Сергій Шаповалов. Хлопець отримав базову вищу освіту за напрямком «будівництво» і вчився для отримання офіцерських погонів лише півтора року. Після закінчення НАНГУ його фах – це військовий переклад та стратегічні комунікації. Сергій до академії проходив контрактну службу у Слобожанській бригаді тому для нього це «символічне» повернення.

«У мене з 5 бригадою пов’язане життя. Тут служить моя дружина, яка зараз у декретній відпустці. У бригаді курсантом проходив стажування і тепер повернувся сюди у якості офіцера. Я звернув увагу як реформується Нацгвардія на прикладі бригади. Багато нового особисто для мене, тому я налаштований оптимістично», – розповідає лейтенант Шаповалов.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling