Политика

В ООС боевики не прекращают препятствовать международным наблюдателям осуществлять мониторинг

8 февраля 2019 19:02

Об этом сообщает пресс-центр штаба ООС:

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об’єкти і території, тим самим перешкоджають діяльності Місії.

За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 07.02.2019 року, зафіксовані обмеження свободи пересування, заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата Місії. Так, окупант збройних формувань Російської Федерації на блокпості поблизу селища Верхньошироківське (на північний схід від Маріуполя) відмовив патрулю Місії у проїзді до місця моніторингу, посилаючись на необхідність попереднього отримання дозволу від його командирів. Через деякий час очікування на блокпості міжнародним спостерігачам дозволили проїхати.

Крім того, за останній час такі дії представників збройних формувань РФ та їхніх найманців щодо заборони доступу спостерігачів СММ ОБСЄ набувають системного характеру. Так, двоє окупантів в черговий раз (заборону було також зафіксовано у щоденному звіті Місії від 04 лютого 2019 року) не дозволили патрулю Місії проїхати через блокпост, розташований поблизу Заїченко (на північному сході від Маріуполя). Тим самим бойовики не дозволили спостерігачам проїхати в західному напрямку до селища Пікузи.

Також, на блокпості поблизу Ясинуватої (на північному сході від Донецька) двоє озброєних окупантів збройних формувань РФ в черговий раз відмовив патрулю Місії у проїзді. Останній випадок подібної затримки був зафіксований у щоденному звіті СММ від 04 лютого 2019 року. Бойовик пояснив свою відмову тим, що йому необхідно отримати попередній дозвіл від своїх командирів. Через деякий час перебування на блокпості та після втручання ватажків російсько-окупаційних військ патрулю Місії все ж таки дозволили проїхати за маршрутом патрулювання.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимим такі агресивні дії російсько-окупаційних військ, які призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що приховувати від міжнародних спостерігачів, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та свідомо прагнуть до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling