Общество

Гвардейцы почтили память погибших под Дебальцево побратимов (фото)

11 февраля 2019 08:34

Об этом сообщает пресс-служба НГУ:

В пам'ять чотирьох загиблих 9 лютого 2015 року військовослужбовців медичної роти Північного Київського територіального управління Національної гвардії України до меморіалу загиблих в АТО поклали квіти та запалили свічки у храмі при військовій частині «Святителя Миколи Чудотворця».

На мармурову плиту з викарбуваними прізвищами солдатів резерву: Кацабіна Сергія Борисовича, Овчарука Максима Валерійович, Лагунова Дмитра Анатолійовича та Задорожного Василя Богдановича, мати загиблого Сергія Кацабіна разом з побратимами сина поклали червоні гвоздики та вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання. Після чого гостей запросили відвідати музей 27-ої бригади Північного ОТО НГУ.

«Відвідавши цей музей у мене з’явилося таке відчуття, неначе ми разом з цими людьми, з різних поколінь, побували у минулому. Ось переді мною реєстровий козак Гетьманщини часів Богдана Хмельницького, вояк корпусу Січових стрільців, боєць дієвої армії та військовослужбовець Національної гвардії України, і всіх їх об’єднує одне – любов до своєї Батьківщини! Вони пожертвували найдорожчим – своїм життям, за ради миру та спокою для своїх нащадків. Серед бійців на пам’ятній дошці фото мого сина Сергія, який 9 лютого 2015 року загинув евакуюючи поранених з Дебальцеве. Це непоправна втрата для нас з чоловіком, водночас гордість за Сергія, який поклав своє життя рятуючи життя інших та захищаючи територіальну цілісність України!» – не стримуючи сліз, ділиться враженнями Людмила Іванівна Кацабіна, мати загиблого героя.

Командування Північного Київського територіального управління Національної гвардії України висловлює своє глибоке співчуття рідним та близьким у зв’язку із річницею загибелі Сергія Кацабіна, Максима Овчарука, Дмитра Лагунова та Василя Задорожного.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling