Общество

Люди, которые вызывают панику у врага: в Нацгвардии прошли учения снайперов (фото, видео)

11 февраля 2019 06:58

В последние дни в НГУ проходили учебные сборы по подготовке снайперов 2-го полка Национальной гвардии на базе учебного полигона «Старый Лисец», неподалеку Ивано-Франковска и на базе 5 Слобожанской бригады - со снайперами воинских частей Восточного оперативно-территориального объединения Национальной гвардии.

Об этом сообщает пресс-служба НГУ:

Нацгвардійці відточували професійні навички, зокрема, ведення спостереження, розвідки цілей, дії при використанні штатного озброєння, вибір, обладнання та маскування позицій, ведення влучного вогню під час проведення спецоперацій.

«Снайпер - не професія, а покликання, - каже нацгвардієць, - щоб влучити в ціль треба зберігати спокій і для вирішального пострілу вірно цілитись, навіть, якщо навколо тебе свистять ворожі кулі. Дисципліна та відданість своїй справі також дуже важливі».

Старший офіцер групи бойової та спеціальної підготовки зробив екскурс в історію розвитку снайперського мистецтва і навів приклади застосування фахівців у спеціальних операціях.

«Щоб стати відмінним снайпером, необхідно кожного дня, постріл за пострілом, відточувати свою майстерність, адже в бою сподіваються на його підтримку. Наявність снайпера надає іншими військовим більше впевненості у можливостях свого підрозділу, а у ворога викликає паніку». Про це розповів Олександр, який з 2014 року неодноразово брав участь у бойових діях на Сході України.

«На цих зборах військовослужбовці підійшли з повною самовіддачею до навчання. Вони показали високі результати та позитивну динаміку в своїй професійній підготовці», - зазначив командир відділення інструкторів військової частини 3005.

Окрім стрільб, які відбувались і вдень і вночі, гвардійці покращували свої навички в орієнтуванні на місцевості, пересування до об’єкта (цілі) та маскуванні. Встановлювали між собою та керівником операції радіозв’язок. Навчались надавати першу медичну допомогу пораненому на полі бою.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling