Харьков

В Харькове на практике устраняют все недостатки школьного предмета "Защита Отечества" (фото)

11 февраля 2019 07:26

На базе воинской части 3017 Национальной гвардии Украины идет подготовка к смотру-конкурсу отрядов юных миротворцев Харькова, который состоится уже весной этого года.

Совместно с Департаментом образования и общественной организацией «Миротворцев ООН, инвалидов войны и участников миротворческих операций» 3 бригада оперативного назначения уже в течение 3 месяцев участвует в проекте под названием «Гвардейское обучение».

Об этом сообщает пресс-служба НГУ и студенты факультета кино-. телеискусства Харьковской государственной академии культуры, которые уже 4-й год подряд в рамках проекта "АТОграф" помогают Нацгвардии рассказывать о буднях бойцов.

«На жаль, в школі початкову військову підготовку викладають не кадрові військові, а цивільні викладачі, тому було вирішено з допомогою Національної гвардії України, щоб діти вивчали і головне практикували правила першої медичної допомоги і вогневу підготовку саме на базі військових частин. Так і з’явився проект “Гвардійський вишкіл”», - розповідає Олександр Дорошенко співзасновник громадської організації «Миротворців ООН».

Найкваліфікованіші інструктори військової частини 3017, які проходили навчання за стандартами НАТО, готують команди школярів до участі у конкурсах «Прапороносці», «Тактична медицина», «Смуга перешкод» та «Влучний постріл». Військові впевнені, що тепер діти зможуть гідно продемонструвати знання та вміння, які отримали за цей час.

«Я прийшов сюди, тому що планую стати військовим, скоріше за все буду навчатись в Національній академії НГУ. У майбутньому не бачу своє життя без військової справи. За час курсу підвищив свої навички, дуже подобається, що маю змогу спілкуватися з військовими, які брали участь у бойових діях, вони мають певний досвід, отримую від них корисну інформацію та практичні поради», - ділиться Кирило Тригуб, учень 10 класу.

Завдяки появі проекту, юні миротворці мають змогу не тільки вивчати певні правила та терміни у стінах школи, а ще й в умовах справжньої військової бази навчаються стріляти в мультимедійному тирі, випробовують на собі бойове екіпірування різної комплектації та мають все необхідне для вивчення тактичної медицини.

«По завершенню курсу підготовки школярі отримають сертифікати миротворців-інструкторів із повноваженнями помічників координаторів проектів «Школа миру» та «Юний миротворець». Такий сертифікат дає змогу школяру організувати миротворчу діяльність самостійно на базі своїх шкіл. Ми всебічно підтримуємо ініціативу дітей, займатися у військово-патріотичному напрямку, тому розвиваємо наш проект й надалі», - розповіла Інна Полякова методист Департаменту освіти Харківської міської ради.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling