Политика

В Донецкой области зарегистрировано 56 сообщений о нарушениях предвыборного законодательства

11 февраля 2019 11:30

Об этом говорится в сообщении пресс-службы МВД Украины:

За кожним зверненням проводяться ретельні перевірки. За 2 фактами відкриті кримінальні провадження і триває досудове розслідування (підкуп виборців та хуліганство). Складено 3 адміністративні протоколи за порушення правил передвиборчої агітації.

З початку року до поліції Донецької області надійшло понад півсотні повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом.

З них 32 заяви про порушення передвиборчої агітації (встановлення білбордів, палаток, відсутність установчих даних типографії, замовника), 8 – щодо підкупу виборців.

За останню добу на Донеччині зареєстровано 7 повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, пов’язані з черговими виборами Президента України. Кожна інформація перевіряється.

Нагадаємо, розпочато два кримінальних провадження. Центральним відділом поліції розслідується кримінальне провадження за ч.2 ст. 160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборців), Мангушським відділенням поліції – за ч.2 ст.296 ККУ (Хуліганство).

У Краматорську, Дружківці та Олександрівці зафіксовано порушення передвиборчої агітації. Агітаційні матеріали про кандидатів у президенти були розміщені без установчих даних типографії, замовника тощо.

За усіма фактами складені адміністративні протоколи за ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск).

Порушники притягнуті до відповідальності. Відносно одного з них адміністративні матеріали спрямовані до суду.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling