Харьков

Путь к офицерским погонам: курсанты академии НГУ рассказали о стажировке в частях Харьковщины

12 февраля 2019 15:09

Об этом рассказывает пресс-служба НГУ:

Протягом чотирьох тижнів у 3 бригаді оперативного призначення проходили військове стажування курсанти 4 року навчання Національної академії Національної гвардії України.

Чим запам’яталося стажування, який досвід отримали майбутні офіцери та чому обрали для себе шлях військового - поділилися з нами курсанти гуманітарного та командно-штабного факультетів НА НГУ.

«Коли дізнався, що в Нацгвардії є спецпідрозділи, то не було вагань, який навчальний заклад для себе обрати. Пішов вчитися через те, що хотів стати справжнім військовим, офіцером. Є мета та ціль куди рухатися далі: планую потрапити до окремого загону спеціального призначення й надалі розвиватися як професіонал. Стажування дало ті практичні знання, без яких майбутня військова служба неможлива. Я проходив практику в роті оперативного призначення на бронетранспортерах, на посаді командира взводу. Ставши на посаду прийняв техніку, познайомився з особовим складом, одразу сподобалася організованість та дружність військового колективу. Безумовно, були деякі труднощі. Підлеглі були як солдати строкової служби, так і контрактники, і навіть ті, які вже проходили службу в зоні ООС, тому цей досвід є корисним», – ділиться курсант 4 курсу Євген Нападайло.

Стереотипні погляди про службу тільки для чоловіків вже давно відійшли на другий план. Все більше дівчат обирають для себе військову кар’єру, курсантка 4 курсу Валерія Глущенко не є виключенням:

«Мій шлях до офіцерських погонів почався у 2015 році, коли серед усіх ВУЗів я обрала для себе Національну академію Національної гвардії України. Оскільки в мене родина військових, я вирішила піти по стопах батька, він для мене завжди був прикладом. Тато проходить службу в Збройних силах України - він моя гордість, та я вирішила обрати для себе Національну гвардію. Вважаю, що це нове військове формування з великими перспективами. Проходила стажування на посаді заступника командира роти по роботі з особовим складом. Як для жінки, звичайно ж було складніше, і в першу чергу тому, що це розуміння відповідальності за свій особовий склад. Мені, як офіцеру, відповідати за дорослих чоловіків, підвищувати їх морально-психологічний стан. Я повинна бути сильною. Повага та взаєморозуміння були основними в моїй роботі».

Владиславу Єрьоменко 23 роки. Його військовий шлях почався ще до академії у частині 3042 Національної гвардії України, що у Запорізькій області, де він проходив контрактну службу.

«Там мені запропонували навчання в академії та безумовні переваги - безкоштовне здобуття вищої освіти та можливість отримати офіцерське звання. Вирішив вчитися військовій справі. Контрактна служба дала величезний поштовх у житті, допомогла правильно зорієнтуватися на майбутнє. Стажувався у військовій частині 3017 на посаді командира взводу, зумів організувати та дисциплінувати не тільки себе, а й особовий склад. Приємно відчувати результати своєї роботи», – ділиться враженнями Владислав.

За словами курсантів, досвід, здобутий під час стажування – невід’ємна частина їх майбутньої військової діяльності. Поєднання теоретичних та практичних знань, можливість побачити та оцінити здібності майбутнього офіцера, спрямувати його у правильному напрямку діяльності – все це дає змогу випускати кваліфіковані військові кадри, які є фундаментом української армії.

Анастасія Павленко


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling