Политика

За сутки полиция зарегистрировала 57 сообщений о нарушениях избирательного процесса

14 февраля 2019 12:11

Об этом говорится в сводке, опубликованной на сайте Министерства внутренних дел Украины:

За минулу добу Національна поліція зареєструвала 57 повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. З них найбільше: у Дніпропетровській області – 10, місті Київ – 8, Полтавській та Харківській – по 6. За чотирма повідомленнями відомості внесено до ЄРДР.

13 лютого у місті Київ до Національної поліції України надійшло звернення про групу осіб, що надала кошти з метою спотворити результати волевиявлення виборців. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) КК України.

Також вчора у Рівненській області невідома жінка по мобільному телефону здійснювала підкуп виборців. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.160 (Підкуп виборця) КК України.

З початку виборчого процесу зареєстровано всього 1222 повідомлення, пов’язані з виборами. Загалом територіальними органами Нацполіції за вказаними фактами розпочато 52 кримінальні провадження.

Найбільше з них: у Київській, Дніпропетровській, Одеській, Черкаській та Донецькій областях. Здебільшого зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією – 832, підкупом виборців – 89, пошкодженням майна – 19 та хуліганством – 15. За 273 фактами проводиться перевірка згідно Закону України «Про звернення громадян». Складено 303 протоколи про адмінправопорушення.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling